popotamii vorbesc cover blog maria nistor and costin marian

“Popotamii Vorbesc” – Educational series.

Reading Time: 4 min

Hello entrepreneurs,  
We’ve started an educational interview series called “Popotamii Vorbesc” in the Romanian language. Our goal is to raise awareness about the power and importance of having well-made videos (from strategy, to concept and implementation) and how these can help you grow your business.

Each episode covers a specific topic from our industry. We will post 1 or 2 episodes per week on our YouTube channel, and after each upload we will also update this article in order to have everything in a single place.

If you want to learn more about “Popotamii”: Maria (Co-founder, Creative Director, Director) & Costin (Co-founder, DOP, Editor, Colorist)you can read their stories here and here.

 

Check-out our “Popotamii Vorbesc” teaser! 


Please make sure to have your sound ON,
select 4K from the settings wheel, 
and enter full screen for the best experience.

 

 “Popotamii Vorbesc” episodes


01. Etapele realizarii unui spot – September 9, 2022

Tu vezi cateva secunde sau minute de video, noi vedem mult know-how si multe etape de urmat pana la rezultatul final. Asa ca, inainte de toate, incepem seria “Popotamii Vorbesc” cu o viziune de ansamblu asupra etapelor realizarii unui spot.

 

02. De ce video-urile sunt asa eficiente?
Partea I – September 12, 2022

Cu cat intelegem mai bine ceva, cu atat putem vedea valoarea si importanta acelui lucru … o fraza general valabila ce se aplica si cand vorbim de video.

 

03. De ce video-urile sunt asa eficiente?
Partea II – September 15, 2022

Daca in episodul 2 – partea I “De ce video-urile sunt asa eficiente?”, am vorbit despre neuronii oglinda, astazi continuam si vorbim despre cum intra informatia in creier si cum se formeaza memoria de lunga durata. Stiind toate acestea, cu siguranta vei constientiza ce instrument puternic de comunicare este un video.

 

04. Cat costa o productie video? – September 19, 2022

Am vorbit despre proces, despre eficienta video-urilor, insa este foarte important sa vorbim si despre costuri! Asa ca hai sa rezolvam misterul celei mai frecvente intrebari: cat costa o productie video?

 

05. Ce tip de video este cel mai potrivit pentru afacerea ta?
– September 22, 2022

Ce tip de video este cel mai potrivit pentru afacerea ta? Video cu story, interviu, testimonial, video focusat pe prezentarea produsului sau a serviciului? 

 

06. Atentie la fuga dupa trenduri, dupa nou, dupa schimbare!
– September 26, 2022

Fuga dupa trenduri, dupa nou, dupa schimbare: drumul spre succes sau o capcana in care multe afaceri ajung sa isi piarda identitatea? Afla raspunsul in episodul 06.

07. Cum sa obtii un video eficient? – September 29, 2022

Un video frumos nu este suficient, asa ca subiectul despre care vorbim astazi in episodul 07 din seria #PopotamiiVorbesc este: “La ce sa fii atent ca sa obtii un video eficient?”

 

08. De cate video-uri ai nevoie daca ai o afacere?
– October 3, 2022

Intr-o situatie ideala de… vezi in episodul
8 din seria #PopotamiiVorbesc!

09. Video, no matter what? – October 6, 2022

Video-ul este un instrument de comunicare foarte puternic, insa pe cat este de puternic, pe atat poate fi de inutil sau chiar sa deserveasca, ducand la scaderea perceptiei si a credibilitatii!… Continuarea in episodul 9 din seria #PopotamiiVorbesc 

10. Conteaza calitatea intr-un video? – October 10, 2022

Calitatea intr-un video este un subiect foarte important ce nu se rezuma doar la calitatea imaginii, insa mai multe ne spune Costin in episodul 10 din seria #PopotamiiVorbesc.

11. Povestile in video si impactul asupra noastra – October 13, 2022

Nu doar noi, #popotamii, iubim povestile, ci si creierul nostru, al tuturor. De aceea, atunci cand planuiesti sa iti faci cunoscute afacerea, produsele sau serviciile, ar fi bine sa iei in calcul si aceasta abordare si uite de ce: 

Stiinta ne spune ca atunci cand auzim povesti sau cand ceea ce ni se comunica invoca o serie de emotii, in creierul nostru incepe un intreg spectacol de lumini, iar activitatea neuronala creste de cinci ori. Si asta nu este tot … insa mai multe ne spune Maria in episodul 11.

 

12. Ce inseamna corectia de culoare si colorizarea si de ce sunt importante? – October 21, 2022

Episodul 12 din seria #PopotamiiVorbesc are si un touch creativ care te va ajuta sa intelegi mai bine ce inseamna corectia de culoare si colorizarea, care este rolul lor si de ce sunt importante. Enjoy!

13. Versatilitatea unui video – November 07, 2022

Un video este mai versatil decat ai crede! Afla mai multe in episodul
13 din seria #PopotamiiVorbesc

 

14. Keep it simple! – November 28, 2022

It’s all about K.I.S.S! Afla mai multe in episodul
14 din seria #PopotamiiVorbesc

 

15. Cine e mai bun, cine creeaza mai frumos, cu cine sa lucrezi? – January 9, 2023

Afla mai multe in episodul
15 din seria #PopotamiiVorbesc

16. Frumos nu este suficient – January 25, 2023

Frumos nu este suficient, insa mai multe ne spune Maria in
episodul 16 din seria #PopotamiiVorbesc. Enjoy!

17. Make-up-ul in video – February 7, 2023

Asa cum am mai spus-o de multe ori, fiecare detaliu conteaza, iar detaliul despre care vorbim astazi in episodul 17 din seria #PopotamiiVorbesc este make-up-ul in video. Enjoy!

Stay tuned! We will update this article with each episode!

Cheers!

YOU BRING THE BRAND,
WE FIND THE SOLUTION!
All images and materials are © Copyright Protected and are the property of Popotam Productions.